lauantai 27. huhtikuuta 2013

Oneshot

Satoi vettä. En välittänyt siitä. Minun oli pakko päästä eteenpäin. Jatkoin matkaa, pysähtyen välillä, sillä en jaksanut kävellä kovaan vastatuuleen, paino sylissäni. Pian edessä oli ylämäki. Aloin juosta. Kompastuin puun juureen, housuni likaantuivat, mutta en välittänyt niistä. Välitin pienestä shetlanninponivarsasta, jota jouduin kantamaan. Oli pakko päästä perille. Pian salama välähti. Jäin metsään, sillä edessä olisi järvi, jonka yli täytyisi soutaa, mutta jouduin odottamaan ukkosen loppumista. Istuin puun alle, se ei ollut korkea, joten sen alla oli turvallista istua.
  Aloin miettimään tätä päivää. Aamulla kaikki oli hyvin. Aurinko paistoi. Menin ulos ottamaan aurinkoa ja lukemaan. Pian alkoi sataa vettä. Siirryin terassille. Avasin terassilla olevan laatikon, jossa oli halkoja, koska aioin nostaa terassilla olevat halot sinne. Kun avasin kannen, näin pienen, hätääntyneen varsan. Tajusin heti, mistä oli kysymys. Isäni on eläinlääkäri, ja ystäväni toi eilen poninsa varsomaan. Laitoimme varsan halkolaatikkoon suojaan tuulelta. Se oli jäi sinne, kun emä säikähti jotakin ja lähti laukkaamaan kotiin. Nyt olin yksin kotona. Lähdin kantamaan varsaa kotiin.
  Mietelmäni keskeytyivät, kun varsa tönäisi minua. Olin antanut sille vähän maitoa, sen verran kun meillä oli kotona. Varsalla oli ikävä emäänsä. Lähdin soutamaan järven yli, varsa mukanani. Toisella rannalla jatkoin juoksua. Varsan hengitys jo hidastui. Kiristin tahtia. Ärsytti, kun jäin odottamaan ukkosen loppua. 
  Ikuisuudelta tuntuvan hetken kuluttua pääsin perille. Ystäväni kysyi: "Miten varsa?" Niin, varsa. Sen hengitys oli lakannut. Sydän ei lyönyt. Menimme hiljaiseksi, minä, ystäväni ja ponin emä, joka oli ollut varsaa vastassa. Emä tönäisi varsaa turvallaan, koetti imettää. Se ei tahtonut uskoa, että varsa oli kuollut. Silitin ruumista. Lähdin kävelemään kotiin. Jätin ystäväni, kuolleen varsan ja emän. Ystäväni sanoi perääni: "Muuten, kiitos." Emä hörähti. Sekin kiitti. Pienen varsan elämä oli päättynyt, liian aikaisin. Se olisi ansainnut elää tai ainakin kuolla helpommin.


Joo mun eka oneshot, en keksiny nimeä. Mielipiteitä tuosta ja uudesta ulkoasusta ja nimestä? 
Ku aloin kirjottamaan tota, en yhtään tienny, mitä siihen kirjotan, mut jotain siihen sain. :D tuli aika lyhyt, yritän keksiä uusista pidempii, vai tykkäättekö tällasista? postausideoita saa myös esittää, teen tonne alas kyselyn niistä. :)
Ja siis selvennykseksi, en enää aio tehä tollasia postauksia jossa kerron mun elämästä, vaan teen tällasia vähä spesiaalimpia. :)

7 kommenttia:

  1. Ihana banneri :) muuten vähän tylsä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) joo mustaki on, vaihdan sitte, ku jaksan pienentää yhtä kuvaa, jouduin eilen tappelemaan jo tarpeeks bloggerin kans ;)

      Poista
  2. Hieno banneri! :) Ja jotenki keväinen ulkoasu.

    VastaaPoista
  3. Kiva ulkoasu, upee banneri ja tää one shotti oli hei hyvä! :)


    tulberoswagg.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. :DDD eiiiiiiiii en voi muuta ku nauraa. Kuinka heppatyttö sitä on ollu?

    ++ kattokaa kuinka tönkköä tekstiä. Facepalm.

    VastaaPoista

Ei roskapostia.